zrekonstruovaná vila s velkorysými vnitřními a venkovními obytnými zónami

backyard-pool-Weeks-home-jan16

TAHÁK

Kdo zde žije: Angela Weeks, marketingová ředitelka; její manžel, Mark, stavitel; a jejich synové, Sam, 7 a Jesse, 5; a Izzyho labradora.

Styl domu: Přepracovaná vila postavy z počátku 19. století s novou přístavbou na Novém Zélandu.

Časová osa: Projekt trval osm měsíců nepřetržité práce.

Cena: Náklady na kompletní renovaci přes 700 000 $.

Prohlédněte si prohlídku Galleryhome: vila, která představuje neformální přímořské bydlení

Sen o uvolněném způsobu života byl tím, co přitáhlo Angelu a Marka k jejich domovu Devonport v Aucklandu na Novém Zélandu. Poté, co dříve žili ve městě, byli manželé zasaženi velkorysým pozemkem o rozloze 700 metrů čtverečních, který zajišťoval dostatek prostoru pro rozšíření domu, vybudování bazénu a stále dostatek prostoru pro jejich syny, Sam a Jesse, aby kopali míč kolem. "Ale hlavně jsme milovali blízkost pláže přes silnici, " říká Angela. "Vždycky jsem miloval příležitostné pobřežní bydlení a vzhledem k tomu, že je tak blízko oceánu, mělo to smysl tu vytvořit."

Ačkoli postavová vila měla velké proporce, „rozhodně nebyla krása“, říká Mark. Jmenovitě pět různých typů tapet, tři různé koberce a kuchyňská lavice, která byla tak shnilá, byla držena s poštou. "Během svého života mnoho majitelů provedlo změny a téměř odstranilo veškeré stopy po původních detailech vily, " říká Mark. "Ale my jsme věděli, že s trochou tvrdé práce bychom mohli obnovit její kouzlo a přidat modernitu současně." Výsledkem je útočiště pro čtyřčlennou rodinu, kde můžete pro uvolnění letních dnů hodit otevřené dveře.

Angelo, jaké jsou hlavní změny, které jsi provedl? Kde máme ** začít?
** Celý dům byl svázán zpět do jeho rámování, izolován a lemován, zastaven a překreslen. Byly znovu vytvořeny panelové vily a dubové dřevěné podlahy byly znovu položeny. Původní okna křídla byla důkladně opravena av některých případech byla kompletně vyměněna. Potom jsme přidali dalších 90 metrů čtverečních obytného prostoru a bazén a domek u bazénu. Pracovali jsme na půdorysu starého domu, ale do budoucna jsme ho doplnili o nové rozšíření, abychom získali větší obytnou plochu, kterou jsme potřebovali.

Jak jste se dostali k tomu, kdo převzal jakou roli během renovace? Mark je stavitel, takže jeho role byla docela jasná a já mám vášeň pro interiéry, takže se ujal vedení v dekoraci. Zbytek byl velmi spolupráce mezi naším architektem Clairem Nichollsem a námi dvěma. Všechno, co jsme mohli udělat sami, jsme vzali, a pak jsme použili Markův tým živnostníků, abychom získali celkový výsledek, o který jsme usilovali.

Jak byste popsal svůj styl zdobení? Eklektický a rozhodně náš vlastní. Jsem velkým fanouškem shromažďování nápadů na interiér a krásných věcí a poté je znovu vytvářím jedinečným způsobem pro naši rodinu. Snažíme se nakupovat na dlouhou životnost, abychom investovali do kvalitních a autentických kusů. Pokud jde o barvu, vždycky jsem hledal černé a bílé, což by mohlo znít trochu nudně, ale v tomto případě to znamenalo, že jsme se nebáli riskovat. Většina lidí se na nás s hrůzou dívala, když jsme popisovali naše plány postavit kuchyň a studovat v černé barvě. Ale díky Clairovi se oba ukázaly jako krásné funkce.

Jaká je vaše oblíbená věc v domě? Miluji Missoniho světla na chodbě. Podobné jsem viděl v časopise několik měsíců předtím, než jsme zahájili renovaci, a přes internet se jim podařilo pronásledovat do zámoří a pak někoho přesvědčit, aby je pro mě importoval.

Jak jsi přišel s konceptem pro dětskou hernu? Přestože jsem měl skutečný pocit, jak to chci, aby to vypadalo a cítilo se, pracovali jsme společně v této místnosti a byl to prostor, na který jsme strávili spoustu času přemýšlením. Děti jsou nyní ve věku, kdy chtějí být kolem nás, takže dřevěné lamely jim dávají blízko mě v kuchyni, ale věděli jsme, jak stárnou, rádi zavřeme dveře na jejich nepořádek a hluk! To, co pro nás funguje tak dokonale, je, že jde pouze o zjednodušený design a rozvržení, které je zároveň funkční. Zajištění velkorysého prostoru včetně této místnosti znamená, že se dům snadno postará o další přátele, kteří se pravidelně objevují.

Proč jste se rozhodli mít sníženou obytnou část?
Rádi žijeme v zahradě a u bazénu v létě, takže cesta domu na konci chodby sestupuje dolů a poté teče na stejné úrovni mimo trávník, je ideální. Z čelního vstupu také poskytuje soukromí v nižší obytné oblasti a umožnilo nám začlenit vysoké klenuté stropy, které jsme chtěli.

Co byste řekli ostatním, kteří renovaci poprvé? ** A je něco, co byste udělali jinak?
** Zřídka renovujete stejný dům, takže se ujistěte, že investujete svůj rozpočet do věcí, které opravdu počítají. Nejcennější lekcí, kterou jsme se naučili, bylo důvěřovat lidem, s nimiž pracujete, abyste si mohli užít to, co je tak často stresující proces, a přesto si po cestě budete mít spoustu zábavy. Moje největší noční můra nedělala domácí úkoly na okenních uzávěrech a poté je musela znovu namontovat. Je jen jedna věc, kterou bychom udělali jinak, kdybychom začali znovu, a to by bylo, kdyby se hlavní ložnice trochu zvýšila na úkor Jesseho ložnice.

9design.co.nz. Pro více informací o Markově práci navštivte Scope Construction na adrese rozsahconstruction.co.nz.

Chcete více: Zkuste:
>> 7 kreativních nápadů pro přeměnu podkroví >> inspirativní nápady, jak vytvořit dokonalý pobřežní domov >> moderní obývací pokoje: nápady, které inspirují člověka

Tagy:  Kuchyně Dětské pokoje Bydlení a stravování 

Zajímavé Články

add