Noosa úkryt obklopený oceánem a deštným pralesem

Tento světlem naplněný dům v Malé zátoce, který se opírá o národní park Noosa, využívá jeho svěží pobřežní okolí. Tato nemovitost, kterou navrhli architekti Teeland, získává pocit spojení s exteriérem se skleněnými stěnami od podlahy ke stropu a doplňkovými zahradami.

„Krátký popis našich klientů se týkal solidního plážového domu s nízkou údržbou, který byl v zimě teplý a v létě chladný, “ říká David Teeland. „Základní koncepcí návrhu bylo otevřít dům okolní subtropické krajině a zajistit intimní vztah mezi vnitřními prostory a vnějším prostředím.“ | Foto: Teeland Architects / Jared Fowler

„Beton byl vybrán jako primární stavební materiál, protože vyžaduje malou údržbu a má skvělé tepelné a akustické vlastnosti, “ říká David. "Udržuje dům v létě chladný a interiéry teplé v zimě." | Foto: Teeland Architects / Jared Fowler

Jednou z výzev návrhu bylo dostat zimní slunce do budovy a přitom zachovat soukromí sousedních domů a ulice. Toho bylo dosaženo pomocí vysoce kvalitního skla, které umožňuje v zimě proniknout světlo hluboko do domu. | Foto: Teeland Architects / Jared Fowler

Interně bylo dřevo a sádra používány ke změkčení prostorů a dodaly jim pocit tepla. V kombinaci s přirozeným světlem a větráním poskytují tyto materiály domu krásný pocit uvolnění. | Foto: Teeland Architects / Jared Fowler

Velikost a umístění otvorů byly pečlivě zváženy, aby umožňovaly výhledy a průnik světla na jedné straně a výhledy do sousedních domů na straně druhé. "Majitelé chtěli robustní dům, který zprostředkovával klima a zároveň vyžadoval minimální úsilí k udržení, " říká David. | Foto: Teeland Architects / Jared Fowler

Skleněné stěny od podlahy ke stropu jsou ideální pro vytvoření intimního spojení s okolní krajinou a maximalizaci přirozeného světla. | Foto: Teeland Architects / Jared Fowler

Design byl inspirován japonskou architekturou, jejímž cílem je zvýšit zážitek z přírodního prostředí. | Foto: Teeland Architects / Jared Fowler

Teeland Architects spolupracovali s krajinářským expertem Stevenem Cleggem na návrhu zahrad kolem domu, které by doplnily stávající vegetaci národního parku. „Řešením byly svěží subtropické zahrady, které vyžadují jen malou pozornost, “ říká David. | Foto: Teeland Architects / Jared Fowler

Venkovní sprcha je praktickým doplňkem moderního plážového příbytku, jen pár kroků od surfových pláží této oblasti. | Foto: Teeland Architects / Jared Fowler

"Vnější přírodní šedý beton doplňuje okolní subtropický deštný prales a umožňuje domu splynout s krajinou, " říká David. | Foto: Teeland Architects / Jared Fowler

Tagy:  Saln Venku a zahradnictví Kuchyně 

Zajímavé Články

add