Rozsáhlá zahrada na centrálním pobřeží s estetickou podobou

Příroda a člověk, divočina a zkrocení, se v této zahradě zapojují do nádherného dialogu, který vytvořil krajinný designér Christopher Owen z Fieldwork Associates. V roce 2016 dostal hovor od architekta Williama Smart, který revitalizoval pískovcovou chatu na centrálním pobřeží severně od Sydney. „Byl to začátek obrovského dobrodružství, “ říká Christopher. "Je to ohromující země, o které jsem nevěděl, že existuje, s nedotčenými údolími vysokých původních stromů." Mezi nimi byla tato mýtina, s chatkou vedle jezera.

Těžká a odolná vůči suchu Pennisetum 'Nafray' byla tou volbou pro Christophera.

Tato lokalita byla už před lety čistě pokácená, tuny dovážené půdy vytvářely nepříjemnou zvlněnou topografii a dva metry klesaly k jezeru. Horší byly dovážené „plevelné stromy“, přetížená hotchpotch, která zaplnila hranici mezi tyčícími se eukalypty, terpentýnními a zelnými stromy a otevřenými oblastmi. Christopherovým impulsem bylo odečíst materiály spíše než přidat. „Upravil jsem okraj a zbavil se nežádoucích stromů a keřů, které blokují výhledy do lesa, “ říká. "Ošetřovali jsme les jako součást zahrady a oslavovali jsme ho. A to vše otevřelo."

Deodarský cedr byl mezi 12 stávajícími stromy na místě, které Christopher nechal v létě vytvořit háj. Kroky z oceli Corten.

Nicméně, aby ochránil dům před západním letním sluncem a zajistil hrobovité prostředí, ve středu místa si ponechal 12 zralých listnatých stromů, včetně tulipánů, zlatých jilmů, deodarských cedrů, likérů a letadel. Zatímco původně zamýšlel vytvořit řadu dvorů a dokonce i molo na jezeře, kvůli rozpočtovým omezením to zmenšil zpět na něco skromnějšího, ale tvrdí, že by neměl inspirovaný výsledek jinak.

Christopher vyčistil nežádoucí stromy, které blokovaly výhledy do lesa, ale ponechal si zralé listnaté stromy včetně tulipánů, zlatých lomů, deodarských cedrů, likérů a rovinných stromů.

"Stalo se to procesem vytváření gest, tvarování tvarů a škrábání letadel a stupňů tlačením Země kolem rypadla." Ale výsledky, upravená a měkčí verze jeho původního konceptu, „číst logickým způsobem“. A pád trávníku u jezera o 100 mm „udělal obrovský dopad“.

Silné formy nádvoří propůjčují volné ploše.

Hardscaping "padl na místo", se dvěma nádvořími přiléhajícími k domu, oba s ohništěmi, hlavní s pískovcovými zdmi, ozvěnou opláštění domu a "dávat zahradní strukturu". Široké Cortenovy kroky oddělují úrovně, zatímco suché skládané pískovcové stěny vytvářejí intimní místnosti uvnitř a poskytují lidské měřítko prostoru vymezenému stoupajícími stromy a zametacími trávníky. Recyklované tvrdé dřevo přináší japonskému estetiku jednoduchým vestavěným lavicovým sedadlům v jednom z nádvoří. Také „upravil“ jezero a upravil okraj tak, aby mezi ním a bazénem vytvořil stezku pro trávník.

Obrovské rozlohy trávníku zajišťují pocit vzdušnosti.

Stěna čepele vytváří oddělení mezi zahradou a štěrkovou příjezdovou cestou.

Christopher „zápasil“ s výsadbou. "Je to všechno o bushlandu a pozemních letadlech, takže jsem cítil, že travnatá paleta je přirozený způsob, jak zvýraznit geometrii." Protože místo mohlo být v létě horké a vlhké, představil pruhy trávníku pro cirkulaci vzduchu a jako horizontální nárazník do lesa.

Hrana jezera byla přepracována tak, aby mezi ní a bazénem vznikla stezka pro trávník.

Kompaktní a odolná vůči suchu Pennisetum 'Nafray' byla ozdobnou trávou volby, doplněnou miscanthem, zatímco oříznuté buxusové kotvy a dává definici jednomu z nádvoří a kompenzuje „divoká travnatá letadla“. Čtyři formální manchurianské hrušky ( Pyrus ussuriensis ) ve dvou řadách uzemňují hlavní nádvoří.

K domu přiléhají dva nádvoří, hlavní s pískovcovými stěnami odrážejícími plášť domu a dávající zahradní strukturu.

„Miluji trávy, “ říká Christopher, „v plném květu v létě a když na ně zasáhne první mráz v zimě. A když listnaté stromy na ně na podzim padají na podzim, efekt je magický. Přestože je plný jednoduchých gesta a se zkrácenou paletou jsou sezónní změny v této zahradě pozoruhodné. “ Rezonují také další méně zřejmé rysy. "Jeho měkká geometrie je rozložena na milimetr, ale lidé to nevidí." eldwork.net.au

Christopher si hrál s topografií, vytvářel svahy a vlnění.

Tagy:  Zdobení Kuchyně Ložnice 

Zajímavé Články

add