Vylepšená oáza v bývalém Melbourne showroomu

Kevin Logue byl zvědavý, když poprvé viděl výpis nemovitostí pro kdysi The City Tiler.

V 90. letech byla tato brutalistická památka na předměstí vnitřního Melbourne Melbourne pro designéry dychtivě prosévat pokladnicí dovezené keramiky.

Rychlý posun vpřed do února 2011 a budova však byla uvolněná, občas byly pronajaty na speciální akce.

„Reklama ji popsala jako„ oázu “s potenciálem pro restauraci nebo galerii, “ říká Kevin, který měl na mysli i další věci pro 644 m² podlahové plochy.

Kevin na ostrovní lavičce s teracovou střechou odpovídal existujícímu postříkání.

Poté, co o několik měsíců později koupil budovu, nechal Kevin majetek rozdělit a vybavit architekty March Studio.

Stará předváděcí místnost, jednopodlažní budova s ​​5m stropy, byla transformována, aby vyhovovala jeho boutique finanční společnosti.

Přilehlá třípodlažní věž, kdysi domovem pro prodejce dlaždic a designéra Jurgena Plecka, byla věnována rezidenci pro Kevina a jeho partnera Catherine.

Surový povrch nových ocelových nosníků oživuje sofistikované leštěné a voskované omítkové ošetření na stěnách.

"Všichni jsme mohli vidět, že to byl fantastický prostor, ale rozhodně to nebylo někde, kam byste zavolali domů, " říká Kevin.

Návrhář interiérů Tammie Zarro byl obviněn z přemístění prostoru do příjemného příbytku.

Dramatické umělecké dílo Arthura Boyda upoutá pozornost na jednom konci vlastního 3, 5m stolku ve zachráněném terpentýnu Wright Studios.

„Textura, prostor a barva byly klíčové faktory, “ říká Tammie, který se snažil respektovat architektonickou výhodu budovy a zároveň ji posunout vpřed jako moderní domov.

„Paleta byla vybrána, aby pracovala s zrezivělými kovovými okny, prostřednictvím teplých tónovaných vrstev látky, dřeva, kovu a kamene, “ vysvětluje.

Uvnitř, zatímco půdorys zůstává z velké části nezměněn, prostory uvnitř byly kompletně rekonfigurovány.

V přízemí je prostorná otevřená kuchyně a jídelna, která se také používá pro obchodní jednání.

První sada kovových schodů s otevřeným běhounem je hlavní obytnou částí a studiem. Nejvyšší úroveň byla přeměněna na jedinou a jedinou ložnici s velkorysým šatním prostorem a ensuite.

Ručně vyráběné tapety vytvářejí náladový pozadí v hlavní ložnici.

Schéma pro celý dům se vyvinula z vápencových podlahových dlaždic San Sebastian, které jsme zakoupili od společnosti Artedomus, “vysvětluje Tammie.

Některé pozoruhodné rysy ze dnů The City Tiler zůstávají, jako například mramorová podlaha z chequerboardu na úrovni terénu, venkovní obrazovky nádvoří a světla s výřezy v maurském stylu a, co je nejúžasnější, vodní příkop a dlaň Kanárský ostrov.

Celá léta naplněná špínou byla „znovuobjevena“ a stažena.

Bazén byl navrácen mozaikami Bisazzy ve schématu navrženém Tammie.

TOK DOMU

Nádvoří s hloubkou 1, 25 m vytváří magický mezní prostor mezi ruchem města a klidem tohoto domu oázou. Ve svislém měřítku nabízí dům jednoduchý postup napříč třemi podlažími, od kuchyně / jídelny po obytný prostor a ložnici s vlastním příslušenstvím. Na zadní straně každé úrovně jsou umístěny posuvné dveře ke schodišti z oceli, aby se zamezilo průvanu a zvýšilo soukromí.

Nové interiéry jsou však tiché a kokonové.

Například Tammieho přepracovaný obývací pokoj je tmavý a hnusný, bohatě jmenovaný sametovým potahem, polštářky pokryté starožitnými kimonovými panely a dramatická umělecká díla Sidney Nolana a Adriane Stramppové.

Renovace vytvořila elegantní, funkční zóny pro práci, zábavu a relaxaci. I když Kevin pracuje ve své kanceláři, může se projít do kuchyně a udělat si šálek čaje. „Zvyknete si na meandrování mezi dvěma prostory, “ říká.

„Tammie jsem hned od začátku řekl:„ Nepředávej mi béžový domov, “vtipkuje Kevin, který se rád natahuje na pohovkách a denním lůžku vyrobených na míru v hlubokých olivových odstínech.

Obdobně je ložnice na zakázku do n. Stupně. Její podlahové dlaždice byly nahrazeny dřevotřískovými deskami v klidných tónech a přidán prostorný ensuite, zabalený do luxusního vápence od podlahy ke stropu.

V bočním průchodu je venkovní sprcha u dveří do garáže vhodná pro ty, kteří se ponoří do bazénu.

Ať už návštěvníci vcházejí do tohoto domu z kanceláře nebo chodí přes laserem řezanou přední bránu a přes tečkovaný gumový most přes bazén, „čelisti mají sklon klesat na podlahu“, říká Kevin.

"Lidé neočekávají tuto oázu na okraji města."

Catherine u vchodu do bývalého obchodu s dlaždicemi, přístupná přes most přes vodní příkop. Originální dlaždice ze šachovnice přitahují oko dovnitř. V noci, laserem řezané kovové obrazovky a svítidla vytvářejí magické vzory.

Pro pár, kteří mají to štěstí, že zde žijí, je to úžasný objev, který obnovují pokaždé, když se vrátí z jednoho ze svých pravidelných zahraničních výletů.

Podle Kevina: „Je to neustálá radost.“

Tagy:  Kuchyně Domácí zájezdy Bydlení a stravování 

Zajímavé Články

add