Renovace terasy s plným osvětlením v Newtown

bílá kuchyně-jídelna-otevřené police-červen15-

Kdo tady žije? Matthew Wakelin, otec z domova; jeho manželka Erin, právnička; jejich dcery, Lola, 8; a Leni, 6; a syn Ted, 4.

Styl domu : Vnitřní město, třípodlažní viktoriánská terasa v Sydney, se zahradním dvorem.

Časová osa : Renovace, která zahrnovala rekonfiguraci dispozice domu, byla dokončena za pět měsíců.

Rozpočet Více než 400 000 $. „Ušetřili jsme peníze tím, že jsme se sami ujali projektu, “ říká Matthew. "Udělali jsme všechno, protože jsme na začátku nebyli realističtí ohledně ceny. Všichni vám říkají, abyste zdvojnásobili svůj původní rozpočet - je to pravda!"

Tato viktoriánská terasa, zasazená do klidného rohu newyorského Sydney, se může pochlubit značnými kouzly, včetně rozlehlého obývacího prostoru, dvorku a dvorního studia. Přestože byl třípodlažní dům s pěti ložnicemi navzdory své přední poloze, potřeboval radikální přehodnocení. „Byl to krásný dům, “ říká majitel Matthew Wakelin.

"Bylo mi potěšením žít, ale rodina se třemi dětmi má určité požadavky, které je třeba řešit - především druhá koupelna a vstřícnější jídelní a kuchyňský kout." Navíc, jak pochopí kdokoli na vnitřní městské terase, nebyl v budově kladen dostatečný důraz na přirozené světlo.

Matthew a jeho manželka Erin, volající do prostoru proměňujícího se interiérového designéra Olgy Gruzdeffové, začali dávat jejich domovu více rodinné pocity. „Moje oblíbená část tohoto projektu úzce spolupracovala s klientem, “ říká Olga. "Transformace prostoru byla neuvěřitelná."

Počáteční bod pro aktualizaci kuchyně byl žlutý šroub. „Moje žena Erin byla neoblomná, když měla v naší nové kuchyni žlutou skříňku - chtěla zde jasnou a šťastnou barvu, “ vysvětluje Matthew. „Myslel jsem, že z toho vyroste, ale rychle jsem se této myšlence zahřeje. Provedli jsme seriózní vyšetřování, protože jsme věděli, že je to velké riziko.“

Portrét Erin a Matthew Wakelin se svými dětmi Leni, Lola a Ted. Polštář Quercus & Co, design Tigger Hall.

Se třemi rostoucími dětmi to jedna koupelna nikdy nechtěla snížit pro tuto zaneprázdněnou rodinu pěti. „Opravdu jsme chtěli ensuite z hlavní ložnice, “ říká Matthew. Cílem bylo vytvořit pocit klidu a pořádku odstrčený od dětí.

Kuchyně Ostrovní lavička v rodinném domě Matthew a Erin byla navržena tak, aby byla co možná největší v omezeném prostoru. Působí jako sekundární zóna sezení, kde děti dvojice snídani a brzké večeře a při vaření mohou pohodlně komunikovat s mámou a tátou. Vase, West Elm.

Pár toužil po větší jídelně / kuchyni. „Všechny pokoje byly malé a pokyny - neprotékaly se snadno do sebe, “ říká Matthew ze starého uspořádání. "Když byly děti ve školním věku, chtěli jsme flexibilní prostor, kde bychom mohli vařit, dělat domácí úkoly a viset jako rodina."

Vchod V odvážném domě vás přivítají odvážné modré přední dveře. Runner, Armadillo & Co.

Matthew a Erin se dívali ven z podkrovního prostoru a malého studia zezadu a chtěli si vytvořit prostor pro návštěvy širší rodiny. "Chtěli jsme také další prostor pro dívky, pokud by potřebovaly vlastní prostor, když stárnou, " říká Matthew.

Obytná plocha Původní tmavě hnědá truhlářská práce je nyní bílá a vytváří ideální ohniště pro zobrazení umění a doplňků. "Sbíráme umění z přehlídek nebo od přátel, " říká Matthew. Přítel a umělec Greg O'Connor obdaroval 2 a 4 umělecká díla. Pohovka a židle od Jardana přidávají barvu a odrážejí tóny umění na displeji. Pro zvýšení pocitu světla a prostoru v místnosti nainstalovali Matthew a Erin nad krbem velké zrcadlo. Lisa lapointe polštáře, Sparkku. Konferenční stolky, Clickon nábytek. Láhev, talíř, váza a zlomená stojací lampa, Spence & Lyda. Rug, Armadillo & Co. Umělecké dílo: Čtyři hrušky od Eriky Beckové, Zátiší 4 od Donny Smullenové, Pouť od Aarona Kinnane.

Skutečně chybělo spojení mezi domem a dvorem a oblastí paluby, stejně jako zoufalá potřeba natáhnout přirozené světlo do zadní části domu. „Věděli jsme, že chceme, aby velká okna zarámovala výhled a umožnila dovnitř sluneční světlo, “ říká Matthew.

Úložný prostor Truhlářství má snídaňový kout, lednici a mrazák, „Zúžili jsme ji na dva odstíny, “ říká Matthew ze žlutého tónu.

První částí procesu bylo propojení a otevření původní kuchyně a jídelen a zaplavení oblasti světlem. Návrhářka interiérů Olga Gruzdeff musela najít způsob, jak zachovat původní půdorys budovy, aby projekt zůstal v rozpočtu a aby se nová sekce stala ústředním domovem rodiny pro rodinu.

„Mezi oběma místnostmi se otevíraly pouze dveře standardních rozměrů, které neumožňovaly žádné vizuální ani sociální propojení, “ říká. "Mým cílem bylo otevřít dům a umožnit mu dýchat."

Úložiště „Poté jsme namalovali staré skříně a několik desek 3m x 2m, abychom viděli, jak se světlo mění tak, jak jsme se o nich cítili.“ Ruky Tallowwood od Interia dotváří zábavný a svěží vzhled.

Jedním z jejích prvních řešení bylo zatlačení žlutého truhláře zpět proti zdi strany [společná hraniční stěna], aby se vytvořil prostor pro snídani, ledničku a spíž. Dveře mezi kuchyní a chodbou byly vytaženy, aby se truhlářské dílně umožnilo proniknout do chodby, což pomohlo zlepšit prostor a pocit konektivity v domácnosti.

Kuchyň / jídelna Stěna oddělující kuchyň od jídelny byla odstraněna, aby se vytvořil otevřený tok mezi dvěma prostory. Kresby Scott Petrie z Astro Art spojují světlé tóny jídelny dohromady. Rozložení kuchyně bylo rekonfigurováno a nyní obsahuje novou ostrovní lavičku. Celkovým prostorem je sociální rodinné centrum. Betonová váza, Koskela. Rostlinné mísy a vzduchové rostliny, Flower Power. Židle, Clickon nábytek. Mísa a prkénko, Citta Design.

Designová řešení také brala v úvahu, jak by se rodina skutečně cítila v prostoru. „Bylo důležité, aby v tomto designu nebyly žádné nadzemní úložné jednotky, které by zaplňovaly prostor, “ vysvětluje. "Rodina je velmi vysoká a prostor byl krátký, takže bylo důležité, aby strop byl co nejotevřenější, aby se prostor mohl cítit větší."

Hlavní ložnice nahoře, návrhářka interiérů Olga Gruzdeffová navrhla přesunout postel do středu místnosti, pak postavit pevnou postel a skříň za prostorem vytvořeným na druhém konci místnosti. Keramický džbán a váza, Koskela. Vázy Bud, žlutý polštář a přikrývka, Citta Design. Předloha Rebecca Dent, Astro Art. Povlečení, Andrea & Joen.

Na zadní stěně bylo vybráno bezrámové křídlové okno a čtvercový rám, aby se otevřel kuchyň a jídelní prostor, čímž se do obývacího pokoje dostalo přirozenější světlo. Původní objemné dřevěné orámované dveře do kuchyně a jídelny byly také nahrazeny okny s plnou výškou a šířkou z oceli.

Ensuite Erin a Matthew si mohli ukrást prostor z pokoje syna Teda a dokázali vytvořit svůj toužit po ensuite. Obkladové i podlahové dlaždice dodávají okamžitý pocit designéra a propojují tuto zónu s ostatními místnostmi v domácnosti. Ručníky a jutová mísa, Table Tonic. Rug, Spence a Lyda.

Většina práce pro domov byla na úrovni terénu a věci jako DA byly jednoduché. Matthew sestavil podrobný pracovní plán a vytvořil tým elektrikářů, instalatérů, výrobců oken a dveří a „kutilů pocházejících ze školního hřiště pro děti“, aby své návrhy proměnili v realitu.

Podkrovní ložnice „Zachováváme tento prostor flexibilní, aby rodina mohla zůstat tady, nebo pokud dívky potřebují oddělené místnosti, nemusíme dělat nic, abychom tuto místnost změnili, “ říká Matthew. Během renovace byl prostor natřen, změněn koberec a přidáno truhlářství.

Tato zkušenost se ukázala jako rovnocenná odměna a stresující pro Matthew. „Pořád mám noční můry o vodovodních a vodotěsných izolacích, “ říká se smíchem. "Uvědomujete si, jak jste zodpovědní - s výsledky musíte žít!" Matthewův život se stal rovnováhou mezi potřebami dětí a renovací. "Byl jsem před šestou hodinou, abych dal tradice, připravil děti, a pak celý den shromažďoval objednávky, zkoumal produkty a získával materiály. V noci bych dělal školní vyzvednutí a poté papírování a zkontroloval seznam úkolů na další den. “

Koupelna „Na lícové stěně byla podlaha hnědá a podlaha byla krémová, což ukázalo každou blátivou stopu, “ říká Matthew z původní místnosti. Pár si vybral zábavné, ale praktické šestihranné dlaždice, protože chtěly „něco malého, co by se neobjevilo tolik nečistot ". Příborník, West Elm. Ručníky, stolní tonikum

Přes hektické pracovní vytížení Matthew zjistil, že má na starosti tento proces. „Musel jsem zjistit, zda je možné nechat instalatérskou techniku ​​sestoupit ze stávajícího komínu a ne vložit do větší dutiny. Bylo mi řečeno, že to nelze udělat, ale pořád jsem kladl správné otázky a dostával, co Chtěl jsem." Tato alternativa by měla dopad na životní prostor pod ensuitem. Pokud by Matthew nebyl na místě pro tyto diskuse, projekt by byl jiný.

Exteriér "Použili jsme okna Skyrange, ale museli jsme rámy namalovat černě, " říká Matthew. „Takže jsme je museli připravit a potom natřít dvě vrstvy. Erin měla pár dní volna, aby je mohla namalovat, než bude naskládáno. Byla to hrozná práce, ale nakonec to stálo za to.“ Pot, Koskela. Misky, Citta Design. Polštáře, design Tigger Hall.

Zobrazit více od Olgy na Olga Gruzdeff Interior Design. Stylingová pomoc od Myfanwy Pilon a Shannell Clarke.

Tagy:  Vánoce Saln Renovace 

Zajímavé Články

add