Funkční a vyrovnaná poloformální zahrada v Sydney

Tato vícevrstvá, poloformální zahrada na severním pobřeží Sydney doslova dosahuje nových výšek, a to co nejlépe. Po renovaci interiéru domu požádal majitel krajiny designér Raoul van de Laak z Good Manors, aby zeleným palcem použil venkovní prostor.

„Tato nemovitost měla skrytý a nevýrazný vchod z ulice, který jsme potřebovali aktualizovat, a zadní oblasti se sklonily a neprotékaly, “ říká Raoul. "Po sousední renovaci ztratilo také dvorek soukromí a my jsme to museli znovu získat." Majitelův krátký popis byl pro zelenou a bílou zahradu, která plnila mnoho funkcí: prostory pro zábavu, pro osobní klidný čas a jako hřiště pro děti, a zároveň navazující a odrážející tradiční styl federačního domu.

V zadní zahradě kontrastuje červený japonský javor s živým živým plotem a pláštěm domu.

Pro splnění tohoto úkolu vytvořil Raoul řadu obdélníkových prostorů v různých rovinách, vymezených opěrnými zdmi a živými ploty. Místo svažující problém v zadní části nemovitosti vedlo k lepšímu vyřešení různých úrovní, vysvětluje. Veranda vede k vyzdobené ploše u bazénu, ze kterého pískovcové schody jdou dolů na trávník a hřiště. „Tyto různé úrovně plynou plynule z jedné na druhou a zároveň vypadají elegantně. Aspekty, které vytvářejí, také vytvářejí odlišný zážitek v každém výhodném bodě.“

Nedostatek soukromí z vedlejšího domu znamenal, že Raoul potřeboval zarámovat zadní zahradu nahoru a přitom neohrožovat pocit otevřenosti. Toho dosáhl vrstvením různých druhů živých plotů, aniž by narazil na rozsáhlý trávník.

Travertinem dlážděná terasa zrcadlí steppery používané přes trávník.

Mezitím Raoul vytvořil vchod a přeměnil nevyužitý, nevýrazný prostor vpředu na hlavní nádvoří, pomocí bílého štěrku naznačil trvalost a zároveň dal popu ohnisko, vintage květináč. Součástí celkového shrnutí bylo, že zahrada vypadala, jako by byla od začátku vždy součástí domu. „Bylo důležité sladit materiály, které jsme použili, s tím, co existovalo, “ říká. „Recyklovaný Sydney pískovec byl klíčovým prvkem, který se používal v opěrných zdech vedle schodů. Viditelné základy domu byly pískovcové a nové zdi vypadaly, jako by tam vždy byly.“

Buxus živý plot rámuje terasu.

Travertinové steppery místo tradiční stezky dále doplňují pískovcové skály a snižují tak jakýkoli dopad na trávník. Pro definování otevřených prostor a sledování zeleného a bílého krátkého majitele Raoul použil živý plot při hromadné výsadbě obvodů. Zajišťování Cypress (Cupressus leylandii 'Leighton Green') tvoří hlavní a vyšší rámování, které vrstvil v různých oblastech kaméliemi, lilly pilulkami (Syzygium smithii) a hvězdným jasmínem (Trachelospermum jasminoides).

Hnědý javorový květ je soustředěn do bílého štěrku před domovým vchodem. Hvězdný jasmín pokrývá mřížoví z nerezové oceli.

„Souložili jsme formálnější živý plot s volně tvarovanými, kvetoucími druhy, abychom získali celkový pocit opravdové zahrádkářské zahrady. Na palubě bazénu jsme použili zralé mopové okrasné hrušky (Robinia umbraculifera), stylizované do kulatého tvaru jako rys, a jinde přidali pomlčku barvy s japonskými javory (Acer palmatum), “říká Raoul. A na přední straně pozemku změnil vstup pro chodce - byl to chodec ve více než jednom okamžiku - na „elegantní kus konverzace“, s lezení vinnou révou a kontrastním japonským javorem ve velkém vinobraní hrnci. „Tento klidný dvorní prostor přináší smyslovou zastávku na cestě ke vchodu do domu a využívá prostor novým a krásným způsobem, “ říká Raoul. A dává to vzrušující chuť toho, co leží dál. goodmanors.com.au

Výpis z Belle Australian Landscape Designers, 69, 99 $, k dispozici tam, kde se prodávají všechny dobré knihy, a na adrese magshop.com.au.

Tagy:  Ložnice Renovace Zdobení 

Zajímavé Články

add